Home / Slechtziendenklokken / Kalenderklokken

Kalenderklokken te koop tegen extra ongemak

U vindt hier kalenderklokken in diverse uitvoeringen maar allen met een goed contrast zodat klok kijken weer gemakkelijker wordt. Veel kalenderklokken tonen zowel de tijd als de datum. Voorkom ongemak en profiteer van de voordelen van een kalenderklok.

Kalenderklokken te koop voor slechtzienden
senioren datumklok te koop dag
digitale senioren klok kopen dag datum

Seniorenklok

Deze seniorenklok met valletters laat de gebruiker weer bij de tijd zijn zodat ongemak wordt voorkomen. Extra duidelijk letters en cijfers. De kalenderklok toont zowel de tijd als de datum en dag. Veel verkocht type klok!
4.67 out of 5
 74,00
seniorenklok met datum
seniorenklok met datum kopen

Seniorenklok met datum

Een seniorenklok met datum kan veel ongemak voorkomen. Handig voor senioren, slechtzienden, dementerenden en zelfs voor kinderen. De klok toont de tijd en datum. Verkrijgbaar in zwart of wit.
4.00 out of 5
dementieklok te koop datum dag

Dementieklok

Deze dementieklok wordt vaak gebruikt in kleinere ruimten. De datumklok kan handig op een kastje of tafel worden gezet. De klok toont de dag, datum en tijd. U heeft de keuze uit de kleuren zwart of wit.
5.00 out of 5
digitale kalenderklok te koop

Digitale kalenderklok

Een digitale kalenderklok is handig voor slechtzienden, mensen met dementie, als leermiddel voor kinderen en in kantoren. De klok laat duidelijk de tijd, datum en dag zien. Voorzien van een hoog contrast.
5.00 out of 5
 109,00
digitaal-klok-datum-dag-kopen
digitale klok datum te koop

Digitale klok met datum

Deze digitale klok met datum is een veelgebruikte klok voor slechtzienden en mensen met dementie. Maar ook in een kantoor of wachtruimte wordt de handige digitale datumklok veel gebruikt. Tijd, datum en dag is zichtbaar.
4.67 out of 5
 109,00
kalenderklok

Kalenderklok

Dit type kalenderklok is extra overzichtelijk en biedt een hoog contrast. De datumklok toont de dag, datum en tijd. Werkt via een hoogwaardige systeem van valletters voor jaren gemak. De klok werkt via batterijen en kan ook worden opgehangen.
4.00 out of 5
 169,00
kalenderklok-met-datum-te-koop

Kalenderklok met datum

Dit nieuwe type kalenderklok met datum is eind 2016 ontwikkeld. De datumklok laat door middel van hoogwaardige valletters de datum en dag zien. Extra hoog contrast en grote letters en cijfers.
0 out of 5
 164,00

U vindt hier antwoorden op de meest gestelde vragen over kalenderklokken. Heeft u toch nog een vraag? Neem dan gerust even contact met ons op.

Voor wie zijn kalenderklokken handig?

De datumklokken zijn oorspronkelijk ontwikkeld voor slechtzienden. Echter bleken later dat de klokken ook handig zijn in bijvoorbeeld de onderstaande gevallen:

• Scholen, bij het leren van de tijd en datum
• Kantoorruimten
• Mensen met lichte dementie
• Ziekenhuizen

Dankzij de duidelijke tijd in combinatie met de dag en datum, zullen vergissingen eerder worden voorkomen. Dit kan een hoop ongemak voorkomen. Bijvoorbeeld bij het maken van afspraken in ziekenhuizen of kantoorruimten. Of juist voor kinderen al leermiddel op school. Maar ook voor mensen met lichte dementie om het tijdsgevoel zo lang mogelijk te behouden.

 

Waarom zijn kalenderklokken niet goedkoper?

De datumklokken hebben geen lagere prijzen omdat er gebruik wordt gemaakt van een wat duurdere techniek in de klok. De klokken werken met valletters. In de klok zitten bordjes die op het juiste moment omklappen. Een hoogwaardig systeem maar wel met een wat hogere prijs.
Liever een kalenderklok met een lagere prijs? Dan is één van de digitale klokken misschien een geschikte optie.

kalenderklokken-te-koop-datum

 

Welke kleur kalenderklok is geschikt voor mij?

De meeste datumklokken zijn verkrijgbaar in het zwart of wit. Beide kleuruitvoeringen bieden een hoge mate van contrast. Welke kleur voor de gebruiker het meest geschikt is, hangt met name af van de voorkeuren van de gebruiker. Ook kan de voorkeur afhangen van een eventuele oogaandoening waar de gebruiker mee te maken heeft.
In veel gevallen is zowel een witte als een zwarte variant geschikt voor de gebruiker. De voorkeur is vaak alleen afhankelijk van de smaak qua uiterlijk.

 

Hoe werken kalenderklokken in de praktijk?

Na ontvangst van de klok, kunnen als eerste de batterijen in de datumklok worden geplaatst. Digitale klokken werken vaak met netstroom. Vervolgens kan de klok aan de hand van de gebruiksaanwijzing, de tijd en datum worden ingesteld. Hierna kunt u er voor kiezen om de klok neer te zetten of op te hangen. Geadviseerd wordt om de klok op een lichte plek te plaatsen. Hierdoor zal de gebruiker de tijd beter kunnen zien. Ook vinden sommige gebruikers het fijn dat ze de klok kunnen vast houden, om de tijd van dichtbij te kunnen lezen.