Home / Slechtziendenklokken / Digitale klokken

Digitale klokken te koop met datum

Digitale klokken in diverse uitvoeringen en kleurcombinaties maar allemaal met dat ene grote voordeel; de extra duidelijke tijd. Digitale klokken zijn ideaal voor slechtzienden, blinden en in donkere ruimten. Voorkom onnodig ongemak dankzij één van de digitale klokken. Gratis bezorging en eenvoudig besteld.

Handige digitale klokken om ongemak te voorkomen
digitale-klok-te-koop

Digitale klok

Deze veel verkochte digitale klok heeft grote cijfers en letters. De klok toont de tijd, datum en dag wat handig is voor slechtzienden, dementerenden of in kantoorruimten.
4.67 out of 5
 79,00
digitale-wekker-kopen-blauwe cijfers

Digitale wekker klok

Deze digitale wekker klok heeft een stijlvol uiterlijk en duidelijk cijfers. De tijd is hierdoor ook voor slechtzienden, beter zichtbaar. De digitale klok werkt op netstroom of batterijen. Duidelijke blauwe cijfers.
5.00 out of 5
 43,00
digitaal-klok-datum-dag-kopen
digitale klok datum te koop

Digitale klok met datum

Deze digitale klok met datum is een veelgebruikte klok voor slechtzienden en mensen met dementie. Maar ook in een kantoor of wachtruimte wordt de handige digitale datumklok veel gebruikt. Tijd, datum en dag is zichtbaar.
4.67 out of 5
 109,00
sprekende klok te koop

Sprekende klok

Deze sprekende klok is een veel gebruikt type dankzij de goede praktijkervaringen. Eenvoudige bediening en duidelijke gesproken tijd. Instelbare spraakfunctie. Ontdek de spraakklok hier.
5.00 out of 5
 74,00
digitale tijdweergave klok scherm kopen
digitale klok op scherm datum te koop

Digitale tijdweergave

Deze digitale tijdweergave zorgt dat op elk soort scherm met een HDMI-aansluiting, een grote klok zichtbaar kan worden. Ook de dag en datum worden duidelijk en groot zichtbaar.
5.00 out of 5
 92,00
grote-digitale-wekker-te-koop-klok

Grote digitale wekker

Deze grote digitale wekker heeft een modern ontwerp en handige functies. Zo kunt u het volume en de lichtsterkte naar wens instellen. Ook zijn twee wektijden mogelijk. Bekijk de klok hier.
0 out of 5
 63,00

Wanneer zijn digitale klokken handig?

In diverse situaties zijn digitale handig om ongemak te voorkomen. De meest voorkomende situaties zijn:

• Voor slechtzienden
• In donkere ruimten
• In kantoorruimten
• In scholen als leermiddel
• Voor mensen met dementie

De digitale kalenderklokken zijn handig voor slechtzienden dankzij de betere zichtbaarheid. Maar ook als leermiddel voor kinderen worden de klokken gebruikt. En dankzij de datum, dag en tijd blijven mensen met (lichte) dementie meer bij de tijd. Eventueel kan hiervoor ook gekozen worden voor een klok die alleen het dagdeel aanduidt.

 

Hoe werken digitale klokken?

Tegenwoordig werkt een digitale klok meestal met Led verlichting. Voordeel hiervan is dat de bouw goedkoper is en het gebruik energiezuiniger. Dankzij de led verlichting kunnen de klokken tegenwoordig ook werken met batterijen. In elke productbeschrijving staat vermeld op de klok werkt met netstroom of met batterijen. Een klok dat werkt op netstroom zal wel vaak zijn voorzien van een back-up batterij. Hierdoor zal de klok nog enige tijd blijven branden ondanks dat er bijvoorbeeld sprake is van een stroomstoring.

 

digitale klokken dagaanduiding datum

 

Digitale klok op een scherm te koop

Naast de “standaard” klokken, kunt u ook kiezen voor een digitale klok met een spraakfunctie. Deze recente ontwikkeling zorgt er voor dat de klok ook geschikt is voor bijvoorbeeld blinde mensen. De klok zal de tijd, dag en datum rustig en duidelijk uitspreken.

Een andere speciale mogelijkheid is het tonen van de tijd, datum en dag op een willekeurig beeldscherm. Dankzij een speciaal kastje, kunt u van elke scherm met een HDMI-aansluiting, een digitale datumklok maken. Hierdoor worden de cijfers en letters extra groot getoond.

 

Wat zijn radio gestuurde datumklokken?

In de productbeschrijving staat soms vermeld dat de klok “radio gestuurd” is. Maar wat is dat eigenlijk? U vind het antwoord hier. Een dergelijke klok zal automatisch op de juiste tijd blijven staan. Dus ook bij de overgang tussen zomer- en wintertijd. En ook na bijvoorbeeld een stroomstoring, zal de klok weer automatisch de juiste tijd en datum gaan weergeven.
Hierdoor hoeft de gebruiker niet zelf de tijd in te stellen. Dit is met name handig voor mensen met dementie of wanneer de klok hoog hangt.

 

Worden digitale klokken vergoed?

Helaas worden de handige datumklokken niet vergoed door de zorgverzekeraars en de WMO. Waarschijnlijk is dit besloten omdat de klok als een hulpmiddel gezien dat niet nodig is voor de hulp bij basisbehoeften. Visuele hulpmiddelen zoals bijvoorbeeld taststokken zijn wel nodig ter ondersteuning bij een basisbehoefte, lopen. Daarom worden dergelijke hulpmiddelen wel (gedeeltelijk) vergoed.