Home / Slechtziendenklokken

Slechtziendenklokken

Slechtziendenklokken nemen ook binnen Nederland steeds meer een vlucht. De speciale klokken zijn niet alleen voor slechtzienden een handig hulpmiddel, maar ook voor dementerenden, senioren en zelfs voor kinderen bij het oefenen van het klok kijken. U vindt hier slechtziendenklokken met de datum, dag en tijd, allen met een extra goed contrast.

zichthulp keurmerk hulpmiddelen

Slechtzienden klokken voor diverse situaties

Niet alleen voor slechtzienden kunnen de kalenderklokken een uitkomst zijn. De klokken worden namelijk ook gebruikt door scholen. Een kalenderklok blijkt namelijk een handig hulpmiddel  om kinderen te leren klok kijken. Daarnaast kan ook de datum worden aangeleerd.
Naast scholen, maken ook bedrijven gebruik van (digitale) kalenderklokken. De klokken zijn namelijk extra duidelijk in grote ruimten zoals kantines en kantoorruimten. Daarnaast kan de duidelijke weergegeven datum, vergissingen helpen voorkomen.

Ten slotte kunnen mensen met dementie een hoop baat hebben bij de datumklokken. Dankzij de klok zal de gebruiker namelijk beter bij de tijd blijven. Vergissingen en een minderwaardig gevoel kunnen hierdoor meer worden voorkomen.

 

Sprekende klokken en grootletter klokken voor slechtzienden

Door middel van een sprekende of grootletterklok kunnen visueel beperkte mensen toch de tijd tot zich nemen. Onze klokken voor slechtzienden zijn met zorg samengesteld en alleen van de beste kwaliteit. Klokken voor slechtzienden zijn speciaal ontwikkeld om de slechter ziende medemens ondersteuning te bieden. Door onder andere vergrootte letters en hoog contrast zijn de klokken extra duidelijk te lezen.

Bent u opzoek naar een ander zichthulpmiddel maar kunt u deze niet vinden? Neem dan kosteloos contact met ons op.

Populaire slechtziendenklokken