Home / Loophulpmiddelen / Taststokken

Taststokken

Taststokken in diverse uitvoeringen voor blinden en slechtzienden waarmee lopen weer gemakkelijker wordt. Opvouwbare taststokken, gewone taststokken, telescopische taststokken en meerdere materialen. Neem eens een kijkje en kijk welke taststok geschikt is.
De taststokken zijn eenvoudig te bestellen zonder account. Gratis bezorging, nadien geen reclame en niet goed, geld terug.

Diverse hoogwaardige taststokken voor meer vrijheid
rollator-voor-slechtzienden-te-koop

Rollator voor slechtzienden

Een rollator voor slechtzienden is een gewone rollator maar met het herkenbare slechtzienden uiterlijk. Hierdoor ontstaat meer begrip bij de omgeving. De veelgebruikte rollator is voorzien van diverse extra's.
5.00 out of 5
 175,00
taststok te koop

Taststok

Deze taststok is licht van gewicht, in lengte verstelbaar en voorzien van een slijtvaste peervormige stokpunt. Voorzien van een polskoordje om verliezen te voorkomen. Klik op de foto voor meer informatie.
0 out of 5
blindegeleidestok kopen

Blindegeleidestok

Deze hoogwaardige blindegeleidestok wordt veel gebruikt dankzij de goede praktijkervaringen. Verkrijgbaar in drie maten. Voorzien van polskoordje en tikpunt. De blindegeleidestok weegt slechts 130 gram.
4.00 out of 5
telescoop taststok te koop

Telescoop taststok

Een telescoop taststok biedt de mogelijk de stok traploos in lengte te verstellen. Dit type taststok is voorzien van een keramische punt, een polskoordje en een rubberen handgreep. Van hoge kwaliteit.
0 out of 5
opvouwbare-taststok-te-koop

Opvouwbare taststok

Deze opvouwbare taststok is in drie delen op te vouwen. De stok is telescopisch waardoor het traploos in lengte is te verstellen. Voorzien van een houten handvat en ronde stokpunt. Lees hier verder.
0 out of 5
 91,00
inklapbare taststok te koop
inklapbare taststok blinden te koop

Inklapbare taststok

Deze inklapbare taststok kan eenvoudig in vijf delen worden geklapt. De stok is hierdoor compact op te bergen. Het is voorzien van een tikpunt en een rubberen handvat voor een goede grip.
4.00 out of 5
inklapbare meeneem drempelhulp te koop

Meeneem drempelhulp

Deze veelgebruikte meeneem drempelhulp is handig als drempelhulp voor onderweg. Of voor restaurants, winkel en kantoren voor af en toe gebruik. Zorgt voor een welkom gevoel. Compact, licht en praktisch.
5.00 out of 5
 107,00

Hoe te bepalen welke taststok te kopen

Door het ruime aanbod van taststokken is het soms lastig te bepalen welke stokgeschikt is. Daarom vindt u hier enkel aandachtspunten waar u rekening mee kunt houden bij het kopen van een taststok. Door de gebruiker de volgende vragen te stellen, kunt u bepalen welk type taststok geschikt kan zijn.

• Wilt u een vaste of een inklapbare taststok?
• Wilt u een in stapjes verstelbare stok of een traploze verstelling?
• Welke soort handvat heeft uw voorkeur?
• Welk soort stokpunt heeft uw voorkeur?

 

Geschiedenis van taststokken

Dankzij het bekende witte uiterlijk met de rode banen, is het voor de omgeving duidelijk dat de gebruiker slechtziend of blind is. Hierdoor kan verkeer rekening houden met de slechtziende. Volgens de verkeerswet is verkeer namelijk verplicht om te stoppen voor slechtzienden met een witte stok die willen oversteken.
Het aantal rode strepen heeft verder geen betekenis. De rode banen zijn puur toegevoegd om de witte stok extra herkenbaar te maken als blindenstok.

taststokken-te-koop

 

 

De taststok is in 1930 bedacht door een slechtziende Franse dame die problemen had zich door het verkeer in Parijs te bewegen. Als oplossing bedacht ze de taststok met het bekende uiterlijk. De stok werd langzamerhand wereldwijd bekend omdat ook de Franse regering de regel invoerde dat slechtzienden met een witte stok voorrang moeten krijgen.

De kleuren van taststokken kunnen nog verschillen per land. Echter zijn in vrijwel heel Europa ondertussen de stokken wit van kleur. Dankzij deze alom bekende kleurencombinatie, is bijvoorbeeld ook een witte rollator met rode strepen, als slechtzienden rollator herkenbaar.

 

Hoe werken taststokken?

Zoals de naam als aangeeft, wordt een taststok gebruikt om mee te tasten. Slechtzienden en blinden kunnen met de stok aftasten waar obstakels staan terwijl men loopt. Bijvoorbeeld waar de stoep ligt en waar obstakels op de stoep zijn. De gebruiker zal de stok heen en weer bewegen op of over de grond. Ook kan de stok worden gebruikt met een draaiende stokpunt. Hierdoor kan de stok over de grond rollen. Dit kan het bewegen van de stok makkelijker maken.
Ondertussen zijn er speciale voorzieningen die het gebruik extra makkelijk maken. Met name de ribbeltegels rond stations zijn hier een goed voorbeeld van.

Een extra voordeel van de taststok is de herkenbaarheid als slechtziende. Doordat de stok het bekende witte uiterlijk met rode banen heeft, weet de omgeving dat de gebruiker slechtziend is. Zo kan er meer rekening worden gehouden, bijvoorbeeld tijdens het oversteken van de weg.