Home / Loophulpmiddelen / Blindenstokken

Blindenstokken

Blindenstokken kunnen een fijn visueel hulpmiddel zijn. Dankzij het bekende uiterlijk van een blindenstok, ontstaat vaak meer behulpzaamheid en begrip bij andere mensen. U vindt hier diverse typen en maten blindenstokken. Neem ook eens een kijkje voor de mogelijkheden. Gratis bezorging en eenvoudig te bestellen.

Blindenstokken te koop van goede kwaliteit
blindenstok te koop steun

Blindenstok

Deze veel gebruikte blindenstok biedt een fijne steun tijdens het wandelen. Voorzien van een drukverdelend handvat. Verder toont de stok de slechtziendheid van de gebruiker zodat meer begrip ontstaat. In hoogte verstelbaar.
3.00 out of 5
blinden-steunstok-slechtzienden-kopen

Blinden steunstok

Deze blinden steunstok biedt de fijne combinatie van steun tijdens het lopen maar met de zichtbaarheid van slechtziendheid. De stok is licht, sterk en voorzien van een anti slipdop. De blindenstok is geschikt voor links en rechts.
4.00 out of 5
 41,00
opvouwbare blindenstok te koop

Opvouwbare blindenstok

Deze opvouwbare blindenstok is een fijne steunstok die opvouwbaar is in vier delen. Hierdoor extra compact maar toch een fijne steun. In hoogte verstelbaar en licht van gewicht.
0 out of 5
 57,00
blindegeleidestok kopen

Blindegeleidestok

Deze hoogwaardige blindegeleidestok wordt veel gebruikt dankzij de goede praktijkervaringen. Verkrijgbaar in drie maten. Voorzien van polskoordje en tikpunt. De blindegeleidestok weegt slechts 130 gram.
4.00 out of 5
telescoop taststok te koop

Telescoop taststok

Een telescoop taststok biedt de mogelijk de stok traploos in lengte te verstellen. Dit type taststok is voorzien van een keramische punt, een polskoordje en een rubberen handgreep. Van hoge kwaliteit.
0 out of 5
inklapbare blindenstok te koop

Inklapbare blindenstok

Deze inklapbare blindenstok is in hoogte verstelbaar en handig inklapbaar. Hierdoor kan de slechtzienden steunstok zelfs worden mee gedragen in een jaszak of tas. Licht, compact en met drukverdelend handvat.
0 out of 5
inklapbare taststok te koop
inklapbare taststok blinden te koop

Inklapbare taststok

Deze inklapbare taststok kan eenvoudig in vijf delen worden geklapt. De stok is hierdoor compact op te bergen. Het is voorzien van een tikpunt en een rubberen handvat voor een goede grip.
4.00 out of 5
houten blindenstok te koop steun

Houten blindenstok

De houten blindenstok is voorzien van een rode rand waardoor u goed opvalt. Daarnaast is de stok voorzien van een rubberen dop om weg glijden te voorkomen.
0 out of 5
 45,00

Naast blindenstokken ook taststokken

U heeft niet alleen de keuze uit blindenstokken maar ook uit taststokken. De taststokken vindt u via de volgende link: taststokken.

Wat is eigenlijk het verschillen tussen de twee soorten stokken? Blindenstokken zijn steunstokken met het bekende uiterlijk waardoor duidelijk wordt dat de gebruiker slechtziend is. Dit zorgt namelijk vaak voor extra begrip en hulpvaardigheid. Taststokken hebben hetzelfde bekende uiterlijk alleen zijn deze stokken bedoeld om mee te tasten.

 

Tips bij het kopen van blindenstokken

Bij het kopen van een blindenstok is het verstandig om rekening te houden met bepaalde factoren. Hierdoor kunt u na gaan of de stok geschikt is voor de gebruiker. Het gaat hierbij om factoren als:

• Lengte van de stok
• Soort handvat
• Linker of rechter uitvoering (of een neutraal handvat)
• Materiaal / gewicht
• Vaste of inklapbare stok