Home / Communicatiehulpmiddelen / Slechtzienden toetsenborden

Slechtzienden toetsenborden

Diverse typen slechtzienden toetsenborden waarmee computer gebruik voor slechtzienden weer een stuk gemakkelijker wordt. Extra contrast, extra grote toetsen en extra grote letters. Zowel voor Microsoft als Apple computers zijn hier slechtzienden toetsenborden te vinden.

Slechtzienden toetsenborden van goede kwaliteit
slechtzienden-toetsenbord-zwart-kopen

Slechtzienden toetsenbord

Dit slechtzienden toetsenbord heeft een normaal uiterlijk maar is voorzien van extra grote letters. Hierdoor is het toetsenbord handig voor slechtzienden en kinderen die leren typen. Lees hier verder.
0 out of 5
 49,00
toetsenbord-grote-letters-kopen-apple
slechtzienden-toetsenbord-met-grote-letters-wit-kopen

Apple toetsenbord met grote letters

Het Apple toetsenbord met grote letters is verkrijgbaar in drie kleuren. Het is geschikt voor Apple apparaten en is voorzien van extra grote letters en cijfers. Fijne hoogwaardige toetsenborden.
5.00 out of 5

Wanneer zijn slechtzienden toetsenborden handig?

Uiteraard zijn slechtzienden toetsenborden handig wanneer de gebruiker slecht kan zien. De grotere toetsen en letters zorgen dat computer gebruik weer makkelijker wordt. Maar niet alleen voor slechtzienden kunnen de speciale toetsenborden een hoop ongemak voorkomen. Bijvoorbeeld bij kinderen die leren typen. Of bij mensen met Dyslexie of een verminderde motoriek. Ten slotte kunnen de grotere toetsen en letters ook ongemak voorkomen bij mensen met lichte dementie.

 

Waarom verschillende kleuren toetsenborden?

De toetsenborden zijn verkrijgbaar in de kleur zwart, wit en geel. Elke oogaandoening zorgt voor andere beperkingen en mogelijkheden. Bijvoorbeeld op het gebied van contrast en kleuronderscheiding. Dit is ook de reden dat u de keuze heeft uit verschillende kleuren toetsenborden.
Naast de kleur en grootte van de letters, is ook de verlichting van belang. We adviseren u zodoende te zorgen voor een goede en heldere verlichting op het toetsenbord.