Home / Communicatiehulpmiddelen / Seniorentelefoons

Seniorentelefoons te koop tegen ongemak

U vindt hier seniorentelefoons in uiteenlopende uitvoeringen. Zowel vaste seniorentelefoons als losse typen. Seniorentelefoons zijn echter ook handig voor slechtzienden en blinden. Voorkom ongemak en minder sociale contacten met één van de handige seniorentelefoons.

Gratis bezorging, eenvoudig te bestellen en niet goed, geld terug. Ook achteraf betaling is mogelijk.

telefoon-met-fototoetsen-te-koop

Telefoon met fototoetsen

Dankzij deze telefoon met fototoetsen zijn al veel mensen geholpen die moeite hebben met nummer intoetsen. De foto's bieden herkenning en daardoor blijft bellen mogelijk. Eenvoudig en effectief.
0 out of 5
 79,00
telefoon-met-alarmknop-te-koop
telefoon-met-alarmknop-halskoord-kopen

Telefoon met alarmknop

Een telefoon met alarmknop kan een hoop ongemak en onzekerheid voorkomen. Zowel voor de gebruiker als de naaste omgeving. De telefoon is voorzien van extra grote toetsen met grote cijfers.
0 out of 5
 144,00
Placeholder

Senioren telefoon

Dit type senioren telefoon wordt veel gebruikt dankzij de grote toetsen en cijfers. Dankzij de kleuren ontstaat een extra goed contrast. Een fijne telefoon met een duidelijk scherm.
0 out of 5
 59,00
seniorentelefoon met alarmknop kopen

Seniorentelefoon met alarmknop

Deze seniorentelefoon met alarmknop is bestand tegen vocht, voorzien van twee alarmknoppen en zelfs voorzien van vier fototoetsen. Een veel gebruikte telefoon dankzij de goede praktijkervaringen!
0 out of 5
 179,00
seniorentelefoon-met-grote-toetsen-kopen
seniorentelefoon fotoknoppen te koop

Seniorentelefoon

Deze seniorentelefoon is een handige combinatie tussen extra duidelijk cijfertoetsen en drie fototoetsen. Dankzij de kleuren ontstaat een goed contrast. Lees hier verder.
5.00 out of 5
 59,00
vaste-senioren-telefoon-fototoets

Vaste senioren telefoon

Deze vaste senioren telefoon is zeer overzichtelijk dankzij het lage aantal toetsen. Daarnaast heeft de telefoon extra grote toetsen en cijfers wat ideaal is voor slechtzienden. Zeer duidelijk en overzichtelijk!
4.00 out of 5
 74,00
belversterker te koop
belversterker telefoon lampje bestellen

Belversterker

Dankzij deze belversterker zal de beltoon van telefoons kunnen versterker. Ook zal een lampje gaan knipperen wanneer de telefoon over gaat. De telefoonlamp voorkomt een hoop ongemak. Bekijk hier verder.
4.00 out of 5
 58,00

Lees hier meer over telefoons voor senioren, slechtzienden en slechthorenden. Ontdek de mogelijkheden en voorkom zo onnodig ongemak.

Voor wie zijn seniorentelefoons geschikt?

De betiteling “seniorentelefoon” is ontstaan doordat een groot gedeelte van de gebruikers, bestaan uit senioren. Mede door de hogere leeftijd en zodoende ook de hogere mate van beperkingen zoals doofheid of slechtziendheid. Seniorentelefoons voor iedereen geschikt. Echter zijn de telefoons extra geschikt voor slechtzienden, slechthorenden, kinderen en mensen met dementie.

 

Welke handige eigenschappen hebben seniorentelefoons?

Wanneer iemand last heeft van een beperking als slechtziendheid of slechthorendheid, kan het gebruik van een telefoon door de onduidelijke toetsen een probleem worden. Daarom zijn veel seniorentelefoons uitgerust met extra grote toetsen. Ook hebben de toetsen vaak een extra goed contrast. Ook beschikken bepaalde telefoons over fototoetsen, zodat rechtstreeks een bekende van de gebruiker gebeld kan worden.
Voor slechthorenden kunnen de speciale telefoons zijn voorzien van een bellampje, dat gaat branden of flikkeren wanneer de telefoon over gaat. Ook is een extra hard belvolume en spreekvolume in te stellen.

seniorentelefoons-te-koop

 

Ook zijn er speciale telefoons die zijn voorzien van een alarmknop. Hierdoor kan de gebruiker in geval van nood de alarmknop indrukken, waardoor automatisch een telefoonnummer wordt gebeld. Dit is een vooraf ingestelde bekende. Beantwoord deze het telefoontje niet, dan zal automatisch het volgende ingestelde nummer worden gebeld. De alarmknop is verkrijgbaar in pols-versie of hals-versie verkrijgbaar.

Ten slotte kan gekozen worden voor een mobiele slechtzienden telefoon. Deze gsm is voorzien van extra grote toetsen, die verdiept zijn geplaatst. Hierdoor zijn de toetsen extra goed voelbaar. Ook is deze mobiele slechtzienden telefoon voorzien van handige extra opties voor slechtzienden. Bijvoorbeeld een spraakfunctie voor het bedienen van de telefoon. Of een app zoals een voorleesfunctie in samenwerking met de ingebouwde camera.

Voordelen van seniorentelefoons:

  • extra grote toetsen
  • extra contrast op de grote toetsen
  • instelbaar spreekvolume
  • fototoetsen
  • bellampje
  • alarmknop
  • meer overzicht door minder toetsen

 

Welke seniorentelefoon is geschikt te kopen?

Welke seniorentelefoon voor u geschikt is, hangt af van de situatie. Wat zijn de wensen van de gebruiker en wat is de beperking van de gebruiker. Als voorbeeld kan een oogziekte, de kleur van de knoppen / cijfers van belang maken. Geadviseerd wordt om de gebruiker de volgende vragen te stellen om te bepalen welke telefoon geschikt is:

• Wilt de gebruiker een losse of vaste telefoon?
• Wil de gebruiker cijfertoetsen, fototoetsen of een combinatie?
• Wil de gebruiker ook een alarmknop bij de telefoon?