Daisyspelers

Voorkom dankzij daisyspelers dat er niet meer kan worden genoten van literatuur zoals een goed boek. Daisyspeler ofwel voorleesapparaten kunnen hierbij een uitkomst zijn. U heeft de keuze uit meerdere daisyspelers met vele mogelijkheden. Ontdek de onverwachte mogelijkheden en het gemak van een daisyspeler.

Veel mensen hebben er wel eens van gehoord, een daisyspeler. Maar wat is nou eigenlijk een daisyspeler? Hoe werkt het en vooral, voor wie? U vindt hier informatie over de meest gestelde vragen over daisyspelers

 

Wat is een daisyspeler?

Een daisyspeler is een apparaat dat het mogelijk maakt om literatuur uit te spreken. Een daisyspeler kan een hele afleiding bieden en zo het lever weer een stukje fijner maken.
De naam “daisyspeler” is ontstaan door de bestanden die er mee worden afgespeeld, de zogenaamd Daisy bestanden. Deze afkorting staat voor Digital Accessible Information System en de internationale betiteling voor digitale audioboeken. Voorheen werden gesproken boeken afgespeeld door middel van cassettebandjes maar sinds 1996 zijn de Daisy-bestanden geïntroduceerd vanuit Zwitserland.

 

Wie gebruiken daisyspelers?

Daisyspelers

Dit handige visuele hulpmiddel is voornamelijk ontwikkeld voor blinden, slechtzienden en mensen met Dyslexie. Dankzij de het hulpmiddel kan men ondanks een leesbeperking, toch weer genieten van literatuur zoals een goed boek. Zowel voor onderwijskundige doeleinden als voor ontspanning, kan dit een fijne oplossing zijn.

 

Hoe werkt een daisy speler?

Een daisy speler is een vierkant kastje waarmee Daisy-bestanden kunnen worden afgespeeld. Deze bestanden kunnen aan de daisyspeler worden toegevoegd door middel van bijvoorbeeld cd, cd-rom, USB-stick en een SD-kaartje. Ook zijn er al daisyspelers die zijn uitgerust met WiFi waardoor draadloos daisyboeken gestreamd kunnen worden vanaf het internet.

Een daisyspeler is eenvoudig te bedienen en vaak voorzien van grotere knoppen. Hierdoor is de bediening voor slechtzienden en blinden zo eenvoudig mogelijk gemaakt. De spelers kunnen naar wens worden ingesteld. Zo kan het spreekvolume en de spreeksnelheid naar wens worden ingesteld. Ook kan er worden gebladerd door het “boek” of een bepaalde pagina worden gezocht.

 

 

Waarom zichthulp.nl?

Z

Jaren ervaring

Z

Duizenden klanten gingen u voor

Z

Gratis bezorging

Z

Veilig & vertrouwd

Erg handige loep besteld, Dank!

Met het slechtziendentoetsenbord dat ik bij www.zichthulp.nl gekocht heb kan ik gemakkelijker typen. De knoppen zijn erg duidelijk en echt groter.

Voor mijn ouders een mooie sprekende horloge gekocht. Was helemaal goed !